Balancetræning

Tirsdage 11:15-12:15

Har du Parkinsons sygdom, Sklerose eller anden neurologisk sygdom er dette hold noget for dig. Med en progredierende sygdom er der stor risiko for, at man hurtigt bliver inaktiv. Regelmæssig træning giver dig højere livskvalitet, en følelse af velvære, bedre humør og gør at du kan klare hverdagens forskellige aktiviteter nemmere. Træningen vil blive tilrettelagt, så alle kan være med og samtidig blive udfordret på deres nuværende niveau.

Holdet vil altid være instrueret af en fysioterapeut, der sikrer højt fagligt niveau, og du altid har mulighed for at få information og vejledning. Træningen vil have fokus på mobilitet, koordination, styrke og i høj grad balance. Mange af øvelserne vil også kunne laves derhjemme, så holdet kan derfor også bruges som supplering og inspiration til din hjemmetræning.

Vi anbefaler at man kommer opvarmet til holdet, dvs. man har cyklet, gået eller brugt crosstrainer ca. 10 min inden holdstart.

Ryg/mavetræning

Torsdage 14:00-14:45

Dette hold er for dig der har problemer med ryggen. Hvad enten om du er opereret, skal opereres eller bare gerne vil træne din ryg stærk og smidig, vil du kunne deltage på dette hold. Eneste krav er, at du skal kunne komme ned på gulvet og ligge på en måtte.

Holdet vil bestå af øvelser med fokus på stabilitet, mobilitet og styrke. Der vil hovedsagligt blive trænet med egen kropsvægt, men en gang imellem vil vægte og andre redskaber indgå.

Holdet vil altid være instrueret af en fysioterapeut, der sikrer højt fagligt niveau, og du har altid mulighed for at få information og vejledning. Mange af øvelserne vil også kunne laves derhjemme, så holdet kan derfor også bruges som supplering og inspiration til din hjemmetræning.

Knæ/hofte-hold

Torsdage 15:00-16:00

Holdet er for dig der har gener fra knæ eller hofte i dagligdagen evt. som følger af artrose (slidgigt), står overfor en mulig operation eller allerede er blevet opereret i knæ eller hofte. Har du været i et genoptræningsforløb, men føler at du mangler den sidste træning, er dette hold måske lige hvad du har brug for.

Træningen tilrettelægges efter den enkeltes behov og fysiske formåen, så alle oplever at blive udfordret på det rette niveau og derved opnår de bedste betingelser for fremgang.

Holdet vil altid være instrueret af en fysioterapeut, der sikrer højt fagligt niveau, og du altid har mulighed for at få information og vejledning. Træningen vil have fokus på stabilitet, mobilitet, koordination og selvfølgelig styrke omkring knæ og hofte, da disse parametre er de primære faktorer for en effektiv træning. Mange af øvelserne vil også kunne laves derhjemme, så holdet kan derfor også bruges som supplering og inspiration til din hjemmetræning.

Vi anbefaler at man kommer opvarmet til holdet, dvs. man har cyklet, gået eller brugt crosstrainer ca. 10 min inden holdstart.

 

Skriv til os

28 77 15 15